Bennünk lüktet a világ...

Varidance Company

A rendkívül sokszínű magyar néptánchagyomány és - kultúra egyedülálló az egész világon. A Varidance ebből a sajátos kultúrkincsből merít; a tradicionális elemeket különböző táncstílusokkal (többek közt a sztepp, hip-hop, kortárs) és más műfajokkal (mint a cirkusz, színház, film) ötvözi és modern, különleges, egyedi stílussá varázsolja. Az ebben a szellemben színpadra állított művek alkalmasak kultúránk megismertetésére, népszerűsítésére hazánkban és határainkon túl is.

Műsorok
Middle Image Alt Text

A táncszerető közönségnek szóló, nyilvános előadások mellett más események is színesítik a műsornaptárt – fesztiválokon, ünnepségeken, bálokon, televíziós showműsorokban és zártkörű, céges rendezvényeken is örömmel fellép a Varidance. Hosszabb-rövidebb műsoraik koreográfiája egyedi, speciális és mindig az alkalomhoz illő – a megrendelők változatos kívánságainak, céljainak megfelelően.

Fellépések

Video klipek

Magyar TáncRAPszódia ízelítő

A lánytáncok lágysága, páros táncaink romantikája, a férfitáncok virtuozitása találkozik a hip-hop lazaságával. Kaszák villannak, libben a szoknya, bajusz megpödörve, csizmák bokáznak Brahms és a rap ritmusára.

Varidance ízelítő

A rendkívül sokszínű magyar néptánchagyomány és -kultúra egyedülálló az egész világon. A VARIDANCE ebből a sajátos kultúrkincsből merít; a tradicionális elemeket különböző táncstílusokkal (többek közt a sztepp, hip-hop, kortárs) és más műfajokkal (mint a cirkusz, színház, film) ötvözi és modern, különleges, egyedi stílussá varázsolja.

Bennünk lüktet a világ…

Fiatalos energiák találkozása a magyar néptánc hagyományával. A Varidance az autentikus elemeket ötvözi más műfajokkal. Kreatív, dinamikus produkciókkal és kimagasló tánctudással állnak színpadra. Teljesen egyedülálló stílust képviselnek a magyar táncéletben.

Schedule

Dance artists

Vári Bertalan

Hernicz Albert

Jaklics Liliána

Széchenyi Krisztián

Shows

magyar tancparodia

Hungarian Dance RhAPsody

A Magyar TáncRapszódia című előadásunk a magyar néptánctradícióból kiindulva, – azt mai tánctechnikákkal ötvözve – hoz létre egy sajátos és egyedi táncelőadást.

montázs

Montage

A fergeteges táncokat bemutató darab a magyar néptánc elemeit montírozza össze ismert táncstílusokkal

Contact