Bennünk lüktet a világ...

Komlósi Ildikó 35- Jubileumi Gálaest

poszter
Dátum
Időpont19:30
VárosBudapest
HelyszínErkel Színház
Jegyvásárlásjegy.hu

Komlósi35
Jubileumi gálaest

Sokan úgy emlékeznek rá, mintha tanulmányainak elejétől, egészen fiatal korától színpadon lenne – pedig Komlósi Ildikó hagyott időt a zeneakadémiai évek, az érés számára, és csak 1984-ben szerződött a Magyar Állami Operaházhoz. Az Operának ekkor csak Erkel Színháza volt, mert Ybl-palotáját csak néhány hónappal később nyitották újra az aktuális renoválás után. Bár a helyzet most is hasonló, 35 esztendő repült el azóta, és ezalatt a mezzoszoprán művésznő elképesztő pályát futott be, amely máig kimagasló minőséggel tart, és a 2016-ban részére megítélt Kossuth-díj, bár már az életművet díjazta, korántsem a karrier végét kívánta jelezni. A 35. évfordulón Komlósi Ildikó saját elgondolása szerint állítja össze műsorát és a közreműködők körét, s ez – ismerve maximalizmusát – páratlan estét ígér az Erkel Színházban.

Áriák és dalok sorozata helyett mindkét részben egy-egy, a művésznő pályáját meghatározó opera félidőnyi részlete szólal majd meg. Verdi Aidájában rendszeres Kékszakállúja, Palerdi András lesz partnere, a Carmen-keresztmetszetben pedig Gábor Géza, Sáfár Orsolya, Kálnay Zsófia, Fülep Máté, Szemerédy Károly és Megyesi Zoltán mellett az a Marco Berti is színpadra lép, akivel Komlósi több DVD-felvételt is készített korábban, többek közt az Aidát.

Közreműködnek a Varidance táncművészei: Hernicz Albert, Perger Balázs,  Simon Gergő, Széchenyi Krisztián, Végső Zsolt
Művészeti vezető, koreográfus: Vári Bertalan

Közreműködnek továbbá a FlamenCorazónArte Táncszínház művészei: Pirók Zsófia (flamenco tánc), Lippai Andrea (flamenco tánc) és Alex Torres (flamenco gitár).

Az Almási-Tóth András rendezésében és Szennai Kálmán vezényletével megvalósuló gála páratlan estét ígér az Erkel Színházban.

Közreműködik továbbá a Magyar Állami Operaház Zenekara