Bennünk lüktet a világ...

A Varidance társulat

A Bartók Kamaraszínház és művészetek háza tánctagozata

A rendkívül sokszínű magyar néptánchagyomány és - kultúra egyedülálló az egész világon. A Varidance ebből a sajátos kultúrkincsből merít; a tradicionális elemeket különböző táncstílusokkal (többek közt a sztepp, hip-hop, kortárs) és más műfajokkal (mint a cirkusz, színház, film) ötvözi és modern, különleges, egyedi stílussá varázsolja. Az ebben a szellemben színpadra állított művek alkalmasak kultúránk megismertetésére, népszerűsítésére hazánkban és határainkon túl is.

Műsorok
Middle Image Alt Text

A táncszerető közönségnek szóló, nyilvános előadások mellett más események is színesítik a műsornaptárt – fesztiválokon, ünnepségeken, bálokon, televíziós showműsorokban és zártkörű, céges rendezvényeken is örömmel fellép a Varidance. Hosszabb-rövidebb műsoraik koreográfiája egyedi, speciális és mindig az alkalomhoz illő – a megrendelők változatos kívánságainak, céljainak megfelelően.

Fellépések

Video klipek

Magyar TáncRAPszódia ízelítő

A lánytáncok lágysága, páros táncaink romantikája, a férfitáncok virtuozitása találkozik a hip-hop lazaságával. Kaszák villannak, libben a szoknya, bajusz megpödörve, csizmák bokáznak Brahms és a rap ritmusára.

Varidance ízelítő

A rendkívül sokszínű magyar néptánchagyomány és -kultúra egyedülálló az egész világon. A VARIDANCE ebből a sajátos kultúrkincsből merít; a tradicionális elemeket különböző táncstílusokkal (többek közt a sztepp, hip-hop, kortárs) és más műfajokkal (mint a cirkusz, színház, film) ötvözi és modern, különleges, egyedi stílussá varázsolja.

Bennünk lüktet a világ…

Fiatalos energiák találkozása a magyar néptánc hagyományával. A Varidance az autentikus elemeket ötvözi más műfajokkal. Kreatív, dinamikus produkciókkal és kimagasló tánctudással állnak színpadra. Teljesen egyedülálló stílust képviselnek a magyar táncéletben.

Bennünk lüktet a világ… (rendezvényeken is)

Hagyománytisztelet és vibráló kreativitás.
Erő és lágyság. Tánc és humor.
Mindezek együtt lüktetnek fellépéseinkben.

Fellépések

Társulatunk

Vári Bertalan

Békefi András

Hernicz Albert

Jaklics Liliána

Műsorok

magyar tancparodia

Magyar táncrapszódia

A Magyar TáncRapszódia című előadásunk a magyar néptánctradícióból kiindulva, – azt mai tánctechnikákkal ötvözve – hoz létre egy sajátos és egyedi táncelőadást.

terminál

Terminál / Határtalan táncok

Szépen megtervezett utazásunkat egyik pillanatról a másikra felboríthatja egy nem várt esemény – sztrájk, havazás vagy vulkánkitörés – hosszabb időre, földön marasztalva a repülőgépeket, kényelmetlen várócsarnokokban összezárva az utazókat.

Kapcsolat